VIDEO: Nieuwe actie van gele hesjes in Oostende

Redactie KW

Zaterdagmiddag voerden de gele hesjes opnieuw actie in Oostende. Deze keer vatten een twintigtal actievoerders post aan het kruispunt van de Karel Janssenslaan en de Leopold II-laan.

“Opnieuw willen we op deze manier ons standpunt duidelijk maken”, vertelt een van de voortrekkers, Johan Bultiauw. “Opnieuw legden we het verkeer niet lam, maar probeerden we toch duidelijk te maken dat we er waren.”

“Het is genoeg geweest, de burgers zijn het beu. Er zijn voldoende alternatieven om de dieseltaks te kunnen verlagen. Onze regering kan bvb. investeren in goedkoop en degelijk openbaar vervoer. Daarnaast is ook een treffelijk loon nodig en een degelijke sociale zekerheid.”

De actiegroep in Oostende klaagt naast de hoge dieseltaks ook de armoede in de stad aan. “De mensen die ons land leiden, krijgen verschrikkelijk hoge lonen. Nemen ze afscheid, dan krijgen ze een opzegpremie die niet te overzien is. De gewone burgers blijven maar al te vaak tussen de mazen van het net glippen”, klinkt het bij de boze actiegroep.

De gele hesjes in Oostende vroegen vooral de steun van de burgers. Dat deden ze door wagens aan te sporen om te toeteren als steun. Veel autobestuurders op het drukke kruispunt in het stadscentrum gingen op de vraag van de gele hesjes in.

https://www.youtube.com/watch?v=fTXGMKP4nTU

(JRO – foto/video JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier