VIDEO Nationaal bobsleeteam oefent… op een weide in Ingelmunster

De Belgian Bullets, met onder andere Lies Defreyne uit Ingelmunster en Loes Huybrechts uit Roeselare. © FODI
Redactie KW

Niet dat de koeien er dag in dag uit een fikse helling moeten zien te overbruggen: in het weiland staat momenteel een opvallende constructie opgesteld.

Pas in het weekend van 5, 6 en 7 augustus worden de Kriekefeesten gehouden op het feestterrein in de Kweekstraat in Ingelmunster. Eén week eerder dan normaal is er echter al veel bedrijvigheid op de Kriekeweide. Een Nederlandse firma installeerde immers een imposante stelling van 68 meter lang en ruim 7 meter hoog, waarop het nationaal bobsleeteam Belgian Bullets zelfs al vandaag kwam oefenen.

Dit bobsleeteam bestaat uit acht vrouwen, waaronder ook Lies Defreyne uit Ingelmunster – dochter van Kriekevoorzitter Jan Defreyne – en ook Loes Huybrechts uit Roeselare.

Jan Defreyne, voorzitter Kriekefeesten, voor de imposante constructie.
Jan Defreyne, voorzitter Kriekefeesten, voor de imposante constructie.© FODI

Vanaf zaterdag 30 juli verblijft het nationaal bobsleeteam voor meerdere dagen op stage in Oostenrijk. Eind volgende week keren ze terug om dan verder te trainen tijdens de Kriekefeesten. Wie het wenst, kan op zondag 7 augustus ook eens in de bobslee plaatsnemen en een onvergetelijke ervaring beleven. De toegang tot de Kriekefeesten is gratis.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier