VIDEO Lokale politiezones willen taser als onderdeel van basisuitrusting

03/11/16 om 06:48 - Bijgewerkt om 06:47

Als het van de lokale politiezones afhangt, moet een taser of een stroomstootwapen binnenkort bij de basisuitrusting van elke politieagent horen. Nicholas Paelinck van PZ Westkust is alvast voorstander, zo getuigt hij in het VTM Nieuws.

Met een taser of stroomstootwapen worden de spieren van het lichaam tijdelijk verlamd door een elektrische schok. De vraag om dat wapen toe te voegen aan de basisuitrusting komt er na verschillende schietincidenten waarbij een verdachte geraakt werd door een politiekogel, maar toch niet geveld werd en dus gevaarlijk bleef.

"Wanneer je met politiekogels geen vitale organen raakt, dan kan de dader gewoon verder gaan", zegt Nicholas Paelinck, korpschef van de politiezone Westkust. "Met een taser kan men onmiddellijk iemand neutraliseren. Daarom vragen we om daarmee uitgerust te worden."

"Op vraag van de lokale politiezones onderzoeken we in welke omstandigheden een taser kan gebruikt worden", luidt de reactie bij Binnenlandse Zaken. "We verwachten een advies van de wapencommissie van de politie voor het einde van het jaar. Pas dan nemen we de definitieve beslissing."

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!