VIDEO Laatste volksbarbecue in Begijnhofpark in Kortrijk

De medewerkers en leden van het schepencollege. © JVGK
Redactie KW

Het stadsbestuur van Kortrijk organiseerde de voorbije jaren al 13 volksbarbecues in verschillende wijken en deelgemeenten van de stad. Zo konden zij al barbecueën voor meer dan 4.500 Kortrijkzanen.

Zondag nodigde het stadsbestuur alle Kortrijkzanen uit op een laatste volksbarbecue in het Begijnhofpark. Ruim 600 deelnemers tekenden present. Samen met verenigingen en de lokale middenstand sloeg het college van burgemeester en schepenen de handen in elkaar om de inwoners een gezellige lunch te bezorgen voor amper 5 euro.We doen dit met veel pleziervoor onze bevolking“, zeggen alle medewerkers, van stadsdiensten tot college van burgmeester en schepenen en gemeenteraadsleden.

“We zijn blij dat Kortrijk herleeft”

Karen en Peter zijn nieuwe inwoners van Kortrijk.”Het is de eerste keer dat we erbij zijn. Zo’n mooie gelegenheid mochten we niet laten voorbijgaan, zeker als nieuwe inwoners. Deze leuke locatie ligt op wandelafstand, maar we zijn wel met de fiets”, lacht Karen.

https://www.youtube.com/watch?v=-u_UGwk7_iI

Vakantie afsluiten

De familie Soens uit Overleie met Marc, Carine, Jessica, Björn, Claude en Dorine en Chloé, Femke, Guillaume, Henri, Lore, Luca en Nica maakte er een dagje van. “Dat is een zeer goed initiatief, dat brengt mensen samen. Vorig jaar was het in Overleie, nu is het hier. Ook een mooie locatie”, aldus Marc, die vrijwilligerswerk doet. “Het is een mooi afsluiten van de bijna voorbije zomer en vakantie“, zegt Dorine. “Het is een mooie dag, we waren hier al vroeg. We zijn blij dat Kortrijk al een tijdje herleeft”, vertelt Björn.

VIDEO Laatste volksbarbecue in Begijnhofpark in Kortrijk
© JVGK

“Met de 13 voorbije barbecues de laatste twee jaar bereikten we 4.500 Kortrijkzanen. Met deze laatste, de veertiende, staat de teller op bijna 5.200. Niet slecht hé”, aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne. Om er helemaal een feest van te maken, zorgde The Ed Sullivan Quartet voor ambiance met covers uit de jaren 60. De allerjongsten konden zich uitleven op een speelbus en verschillende springkastelen.

(PVH/foto’s en video JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier