VIDEO Kust krijgt tijdens zomer geen extra politiesteun en denkt aan jobstudenten

Redactie KW

De kust krijgt tijdens de zomermaanden geen extra politiesteun. Dat zegt Marc Vanden Bussche, voorzitter van het kustburgemeesteroverleg, woensdag. De kustgemeenten willen nagaan of ze geen studenten van de politieschool kunnen inzetten.

“Er is ons bevestigd vanuit het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon dat er geen versterking komt voor onze politiediensten, ook niet voor de scheepvaartpolitie”, aldus Vanden Bussche. De kans bestaat zelfs dat de politiezones aan de kust nog bijstand moeten leveren in het binnenland, iets waar ze tot nu gevrijwaard van bleven door de drukte aan de kust in de zomer.

“Omgekeerde wereld”

“Maar er is ons nu bijstand gevraagd voor Rock Werchter. Dat is de omgekeerde wereld. We hopen dat minister Jambon duidelijkheid kan scheppen. We hopen dat dit eenmalig is en dat we niet de hele zomer bijstand moeten leveren aan alle zomerevenementen in het binnenland. We zitten nu al op ons tandvlees, denk maar aan de vluchtelingproblematiek.”

Toch laten de kustburgemeesters weten dat ze klaar zijn voor het zomerseizoen, al hopen ze op een structurele oplossing in de toekomst. “Zo bekijken we of er mogelijkheden zijn om jobstudenten in te zetten. De studenten aan de hotelschool klussen in de zomer ook bij in de kusthoreca, dat moet ook kunnen voor de studenten aan de politieschool. Dat zou een goede versterking zijn.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier