VIDEO Kraan zet tanden in de ‘nieuwe kliniek’ van Menen

Redactie KW

De gebouwen moeten er plaats maken voor een woonzorgcentrum en een dagverzorgingscentrum.

https://www.youtube.com/watch?v=G8g87kWIiq0

Langs de Bruggestraat in Menen is een aannemer van start gegaan met de voorbereidende werken voor de afbraak van de gebouwen van het voormalig ziekenhuis, in de volksmond vaak de ‘nieuwe kliniek’ genoemd. De vroegere campus Bruggestraat van het Heilig-Hartziekenhuis sloot op 1 april 2009 al de deuren.

Het is de bedoeling dat de panden tegen de vlakte gaan en plaats maken voor een woonzorgcentrum en een dagverzoringscentrum. Volgende week dinsdag start de afbraak van de structuur van het grote gebouw, maar deze week zijn al voorbereidende werken begonnen.

Tot begin 2017

“De ontmanteling van de panden begon eigenlijk al in maart”, aldus Sven Beyens van bouwheer Tenuta. “Daarvoor hadden we 13 aannemers aangeschreven en uiteindelijk werd aannemer Verhelst uit Oostende aangesteld om de klus te klaren.”

Dinsdag ging een kraanman aan de slag om alle ruiten uit het gebouw te halen. Heel wat materiaal, zoals een grote hydraulische sloopkraan, is al ter plaatse. De afbraakwerken moeten op 31 januari zijn afgerond.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier