VIDEO: Kortrijkzanen rijden Tour de Belchique voor het goede doel

De vier grensrijders (met fiets) en de achterban die meefietste tot in Blankenberge. © EDB
Redactie KW

Nico Goussaert (38), Gaetan Vanmeenen (24) en Maxim Clarysse (24) uit Kortrijk en Emile Depreitere (24) uit Wevelgem zijn vertrokken voor hun tocht van ongeveer 1.000 kilometer langs de Belgische grenzen.

Het gezelschap vertrok zaterdagmorgen met verscheidene sympathisanten die meefietsen voor het goede doel, namelijk het Oranjehuis, dat jongerenbegeleiding doet. Familie en vrienden kwamen eerst samen ontbijten met de fietsers. Ondertussen zijn ze veilig aangekomen op hun eerste stop in Blankenberge. De volgende haltes zijn in Antwerpen, Maastricht, Raeren, Waimes, Chassepierre, Anseremme, Peruwelz en de laatste rit komt op 19 augustus aan in Kortrijk. De ritten variëren van 48,3 km tot 165 km per dag.

“In alle etappes rijdt er nog volk mee maar voor de twee ritten met start en aankomst in Kortrijk zijn we met velen, telkens een 20-tal medefietsers”, aldus Gaetan Vanmeenen. Er is ook een volgwagen die zorgt voor bevoorrading en eventuele herstellingen.

De aankomst is voorzien zondagnamiddag 19 augustus tussen 15 en 16 uur aan café ‘t Eiland in de Kapucijnenstraat, vlakbij de verlaagde Leieboorden in Kortrijk. Wie nog een rit wil meerijden, kan zich nog altijd inschrijven op www.tourdebelchique.be. Een rit meerijden kan vanaf 10 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=LAKsqoviVAY

(EDB – foto/video EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier