VIDEO Kortrijk wuift haar eerste letterzetter uit

Zaterdag bedankte de stad haar letterzetter Bart Jacques. © JVGK
Redactie KW

Zaterdag bedankte de stad haar letterzetter Bart Jacques voor zijn twee jaar inzet om het ‘woord’ en alle aanverwanten daarvan, dichter bij de mensen te brengen.

In 2015 werd Bart Jaques door de Stad Kortrijk aangesteld als de allereerste ‘Letterzetter’ van de stad. Samen met een aantal ‘Lettertypes’, vormde hij het Lettertype Collectief, een groep jonge kunstenaars, muzikanten, theatermakers, dichters, schrijvers, filmmakers en dansers die het woord tussen 2015 en 2017 op een creatieve, gedurfde manier in het stadsbeeld en de leefwereld van de Kortrijkse inwoners brachten. Ze deden dit door middel van literaire interventies en toonmomenten. Getuige daarvan zijn onder meer de voorronde van het Belgisch kampioenschap ‘Poetry Slam’ op Sinxen Slam 2015, Vlaskorses in december 2015 in Texture waar dans, muziek en woordkunstenaars elkaar vonden, Memento 2016 en woordinterventies in september 2016 met een literair ontdekkingsparcours op het Schouwburgplein en in Schouwburg Kortrijk.

Het laatste moment de gloire waren meerdere interventies van het Collectief tijdens het net voorbije Memento 2017. Bart kreeg een mooie foto en enkele geschenken aangeboden. Wie de nieuwe Letterzetter wil worden kan zijn kandidatuur nog stellen tot en met 28 februari om 23.59 uur via www.kortrijk.be/letterzetter/kandidatuur.

(PVH)

https://www.youtube.com/watch?v=ZTQOPmwz7xA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier