VIDEO Grootste vredesvlag ter wereld ontvouwd op Ieperse Grote Markt

Redactie KW

Als apotheose van de Vredesfeesten werd op de Grote Markt in Ieper de grootste Vredesvlag ter wereld ontvouwd. De vlag had een oppervlakte van 1.800 vierkante meter.

De 120 kg zware vlag heeft een breedte van ruim dertig meter en een lengte van zestig meter. Centraal stond het woord ‘Vrede’, in letters van drie meter breed en vijf meter hoog. De ‘Naaisters for Peace’, een enthousiaste groep van dertig vrijwillige vouwen, mannen en leerlingen van de Heilige Familie en het Immaculata waren meer dan 230 uren in de weer om dit huzarenstukje tot een goed eind te brengen. Harmonie De Vijverzonen uit Dikkebus, de Drumband van de Heilige Familie en de Ypres Surrey Pipes en Drums Band zorgden er voor dat dit met de nodige luister gebeurde.

“Glas heffen op Vrede”

Naast de Vredesvlag die ontrold werd, stond het centrum van Ieper de hele dag in het teken van tal van activiteiten. Van een toast op alle moeders die vandaag Moederdag vierden, over een lunch, of een picknick tot verschillende workshops rond dans, optredens en zelfs een echte thé dansant in het gerenoveerde Vleeshuis.

https://www.youtube.com/watch?v=WzkHXtF9xRE

“Het Vredesfeest was ook een feestelijke ontmoeting voor de Ieperlingen met andere stadsgenoten en met bezoekers aan onze stad”, zegt burgemeester Jan Durnez, voorzitter van het Vredesfonds. “Een vredige stad vol tevreden mensen, kinderen en jongeren, volwassenen en al wie jong en ouder van hart is. Ontmoeting stond centraal. Hopelijk zal het Vredesfeest ervoor zorgen dat mensen elkaar op één of andere manier ontmoeten, mensen elkaar weerzien en samen het glas heffen op Moederdag en de Vrede.”

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier