VIDEO Gezelligheid troef op Sinksen17 in Kortrijk

04/06/17 om 08:44 - Bijgewerkt op 13/06/17 om 16:10

Behalve erg zichtbare locaties heeft Sinksen17 ook enkele bijna onzichtbare locaties. Zoals de verscholen historische put vlak bij het Begijnhofpark en een plekje langs de Leieboord.

VIDEO Gezelligheid troef op Sinksen17 in Kortrijk

Diep verscholen in het bijna ondoordringbare woud ... zo zou een sprookje kunnen beginnen. Bij Jeroen 'Vuurman' Bekaert wordt het sprookje werkelijkheid. Met zijn crew geeft hij het dode hout van stokoude boomstronken en wrakhout een nieuw leven in het project 'TreeSome'. "Ik hou van bomen en kan ze omhelzen en knuffelen", zegt Jeroen. Het pronkstuk van het project is een 150 jaar oude knotwilg. "Ik vond die op de gronden van een boerderij in Heule. De stronk lag er al maanden. De landbouwer zei me dat ik er niets mee kon aanvangen omdat de stronk door en door rot was van binnen. Wij geven het oude hout een nieuw leven." Het team van Vuurwerk doet dit met een feeëriek totaalspektakel met ledlampen, rookontwikkeling, vuurdecoratie en een echte waterval in de historische put bij het Begijnhofpark. "Dit verloren stukje, weggestoken in een bosje, leent zich uitstekend als een natuurlijke locatie. We gebruiken nooit hetzelfde decor." Het project 'Tree'Some' is een samenwerking tussen Par'azar, Diepeklank en Vuurman.

Oase van rust

Door de werken langs de Leieboorden kunnen die plaatsen bijna niet gebruikt worden voor de Sinksenanimatie. Toch slaagde Krok Ubuntu er in een ander verscholen plekje te creëren. Krok Ubuntu bouwde langs de Leieboorden een kamp met recuperatiehout: het werd een oase van rust. Zij stelden er ook eigen en eigenzinnige kunst tentoon.

(PVH - foto en video JVGK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!