VIDEO: Eerste Paasavondmarkt in Kortrijk is schot in de roos

Redactie KW

Zaterdagavond vond de eerste paasavondmarkt plaats in de Doorniksestraat en Graanmarkt. Na een hectisch halfuur kwam de markt dan toch goed op gang. Duizenden foorbezoekers profiteerden van het goede weer en de avondmarkt.

Er liep wel een en ander fout bij het begin van de avondmarkt. Auto’s raakten geblokkeerd in een kleine file op de Graanmarkt omdat niemand wist waar materiaal te lossen. Een auto werd weggesleept door een takeldienst. Hier en daar hoorde je zeggen dat de Paasfoor en een avondmarkt niet samen gaan. Maar na een dik halfuur kwam de avondmarkt dan toch op gang. Met succes, want het was op koppen lopen.

“Het is goed dat er eens iets bijkomt bij de Paasfoor. Die avondmarkt is een perfecte match, het zijn toch dezelfde klanten. Eerst wat fruit kopen, dat geeft zo’n zomers gevoel”, aldus Katrien. “Dan een terrasje doen en daarna een etentje. Meer moet dat niet zijn. Daarna doen we wel een toertje langs de foor”, vult echtgenoot Pascal lachend aan.

VIDEO: Eerste Paasavondmarkt in Kortrijk is schot in de roos

Ook oma Bea en opa Chris trokken naar de avondmarkt en de foor met de tweejarige Ella. “We hadden kaartjes voor de kindermolen maar Ella durfde er niet op. We hebben dan toch een neushorentje gewonnen bij het visspel”, lacht Chris. “Normaal vertoeven we veel aan zee, maar met deze Kortrijkse hoogdagen zakken we altijd af. Het is een mooie foor: eten, drinken, plezier en een groot parcours met een fikse wandeling. Het doet plezier dat er veel mensen zijn. Het is een aangename mooie avond”, zegt Chris.

Dora en Dirk kwamen speciaal voor de avondmarkt om een portefeuille te kopen. “Anders komen we toch altijd naar de foor. Dit eerste avondmarktje is een gelegenheid om een extra naar het centrum te komen. Het slaat blijkbaar aan want er is enorm veel volk”, aldus het koppel. “Nu is het tijd voor een wandeling langs de attracties en een streekbiertje op een terras.”.

(PVH – foto’s/video TV)

https://www.youtube.com/watch?v=wnchlNqWXgs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier