VIDEO Eén living, twintig kerstbomen: ‘s lands grootste fan van Kerstmis woont in Bredene

Redactie KW

Ook dit jaar neemt de kerstgekte in het Kersthuis van Bredenaar Dennis Pluy vreemde vormen aan. Hij plaatste twintig (!) kerstbomen in zijn living en startte zelfs een eigen radiozender.

“Toen ik in 2009 in Bredene kwam wonen, was ik gecharmeerd door de eindejaarsactie voor kerstverlichte huizen. Ik versierde mijn gevel met 320 ledlampjes”, zegt Dennis Pluy die al enkele keren de wedstrijd won. Een mooie 5.000 euro en 15.000 ledlichtjes later is het huis van de technicus van Bpost een spektakel op zich: elke dag vanaf 16.30 uur varieert de buitenverlichting op de tonen van kerstmuziek, hoorbaar via een box in zijn gang en sinds dit jaar op 94 Mhz.

“De zender is toch in een straal van 50 meter rond mijn huis te ontvangen, zodat bezoekers in de auto het ook kunnen horen”, zegt Dennis. Maar Dennis gaat nu nog een stap verder: de zetels, stoelen en tafel in zijn living maakten plaats voor een collectie van 20 versierde kerstbomen, inclusief lichtshow en kerstattributen.

VIDEO Eén living, twintig kerstbomen: 's lands grootste fan van Kerstmis woont in Bredene

De gedecoreerde bomen zijn echter pareltjes; de opleiding van Dennis als bloemist zal daar niet vreemd aan zijn. “Mijn huis is elke dag van 16.30 tot 21 uur te bezoeken. Hier komen buren, maar ook mensen uit Limburg en Antwerpen kijken en de reacties zijn positief.”

Toch doet Dennis het niet voor zichzelf. “Samen met mijn vader bak ik hier wafeltjes. Die ‘lukken’ verkoop ik voor het goede doel. Vorig jaar brachten 497 zakjes 1.232 euro op voor Make-a-Wish. Die mensen leerde ik kennen omdat ik in mijn vriendenkring zag dat ze kinderen gelukkig maken. De bedoeling is om dit jaar beter te doen en daar zal de openstelling van mijn huis hopelijk toe bijdragen.”

Het huis is toegankelijk tot 15 januari in de Prinses Elisabethlaan 53.

(EFOO – Foto EFOO/Video MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier