VIDEO Deze uitgeweken Izegemnaar hoopt dat jullie hem op poolexpeditie kunnen sturen

01/12/15 om 09:53 - Bijgewerkt om 09:53

Bert Orgaer, geboren en getogen in Izegem, woont en werkt intussen als leerkracht in het Zweedse Malmö. Hij wil graag deelnemen aan de Fjällräven Polar, een heroïsche sleetocht door Noorwegen, en hoopt op jullie hulp.

De Fjällräven Polar is een avontuurlijke survivalcompetitie in de Noordpoolcirkel. "Een hondensleetocht, in de sneeuw slapen en buiten overleven: het hoort er allemaal bij", zegt Bert. "Maar voor mijn deelname moet ik stemmen verzamelen. Ik maakte een filmpje en heb een profiel aangemaakt bij de organisatie, waar iedereen ook kan stemmen."

De tocht gaat van Signaldalen, Noorwegen, naar de wouden rond Jukkasjärvi in Zweeds Lappland. De wedstrijd wil 'gewone' mensen ook eens de kans geven om aan zo'n avontuur deel te nemen, al moeten ze wel kunnen bewijzen dat ze het écht willen. Met een overtuigend filmpje dus, bijvoorbeeld. Stemmen op het filmpje kan nog tot 10 december.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!