VIDEO De échte helden van de rally in Ieper: spierballen, eendracht... en een stevig touw

27/06/16 om 08:01 - Bijgewerkt om 08:13

Ieper en omgeving waren het voorbije weekend in de greep van de Kenotek Ypres Rally. Menig autopiloot belandde in het decor. Maar met wat geluk werden ze daar ook weer uit geholpen: door West-Vlaamse mankracht én stevig touw...

Recent brachten we in Krant van West-Vlaanderen nog een reportage rond 'de mannen van de Koorde', een vriendengroep die alle rally's in de regio afschuimt en daarbij ook telkens stevig touw meeneemt. Ze zoeken de strategische plaatsen op het parcours op - lees: waar auto's al eens aan het schuiven gaan - en staan paraat om de onfortuinlijke racers weer op de weg te hijsen.

Geen idee of het hier ook om die 'mannen van de Koorde' ging, dan wel om plichtsbewuste collega's met eenzelfde missie, maar de eendracht is in elk geval een plezier om te zien. Zo helpen ze thuisrijder Jens Sinnaeve uit Langemark bijvoorbeeld weer op de bewoonde wereld.

Al hopen we maar dat iedereen ook altijd alert blijft en beseft dat er even later alweer een andere auto aan sneltreinvaart aan kan komen, of dat een been of een arm sneller onder die carrosserie van de wagen die probeert te 'depanneren' terecht komt dan je denkt... Safety first, jongens!

Dit derde filmpje is er alvast eentje waar 'de mannen van de Koorde' aan hetzelfde zeel trokken. De Waalse Renoud Jamoul was zeer dankbaar voor hun hulp, zo vermeldde hij bij deze beelden op Facebook.

(FJA - Video's Facebook/Stijn Simoen)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!