VIDEO Computersimulatie geeft impressie van toekomstige centrum van Sint-Eloois-Winkel

10/05/17 om 11:23 - Bijgewerkt om 11:22

Vorige week werd in De Link al uitleg gegeven aan de inwoners tijdens een info-avond.

VIDEO Computersimulatie geeft impressie van toekomstige centrum van Sint-Eloois-Winkel

"We wisten dat er op iets moest gebeuren met de site Gedelux. Dat bracht ons op ideeën", sprak burgemeester Bart Dochy vorige week. Francis Ghekiere stelde vervolgens het masterplan voor, waarbij hij aan de hand van twee schilderijen de verbondenheid van zijn familie met deze site illustreerde. Daarna kwam Tom Lagast van Space-lab aan het woord. Hij gaf uitleg over de toekomst van het St.-Hubrechtsplein, dat hij betekenisvol het 'Hof van Eloy' noemde.

Volgens de burgemeester, die antwoordde op verschillende vragen, is dit masterplan, een plan op erg lange termijn. Er waren ook tal van vragen aangaande de parkeermogelijkheden, zowel voor de omwonenden als voor de bezoekers. Volgens Tom Lagast zouden er voor de bewoners wel plaats zijn in de ondergrondse parking, die ze kunnen reserveren voor zichzelf. Volgens de woordvoerder zijn er 200 plaatsen in de ondergrondse parking voorzien, naast een bijna eenzelfde aantal bovengronds op publiek domein.

De video geeft een eerste impressie van het Masterplan 'Hof van Eloy'. Het geeft enkel de grote contouren aan en moet uiteraard nog verder architecturaal uitgewerkt worden.

(LDE/FV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!