VIDEO Busworld Europe 2017 sluit traditioneel af met een bloemenronde

We zien v.l.n.r.: Laura De Paepe, Voorzitter Redgy Deschacht en Marieke Senesael. © TV
Redactie KW

Busworld Europe verlaat Kortrijk na 48 jaar trouwe dienst oftewel 24 beloftevolle edities. Wat bijna een halve eeuw geleden begon als kleine expo is ondertussen uitgegroeid naar een realisatie die steeds groter en imposanter wordt.

Traditioneel werd deze editie afgesloten met een interactieve bloemenronde, waar alle vrouwelijke medewerkers op de beurs letterlijk in de bloemetjes worden gezet. Nadat eerder al Mister en Miss Busworld verkozen werden, mag deze actie ook gezien worden als een hoogtepunt van het event. Voor Laura De Paepe is het haar derde maal dat ze actief meehelpt met Busworld Europe in Kortrijk. Ze verzorgt er samen met haar collega’s de afhandeling van de tickets dit jaar, maar loopt uitzonderlijk ook mee in deze ronde. “Er waren dit jaar veel meer toeschouwers dan twee jaar geleden. Vooral afgelopen maandag en dinsdag zagen we een explosieve stijging”, laat ze zich nog ontvallen.

Luxe

Die explosieve groei is niet alleen te wijten aan het feit dat dit de laatste editie is in Kortrijk, maar vooral aan de ontwikkeling van de autosector. Het algemeen oordeel van heel wat standhouders is dan ook als volgt: “Luxe cars worden steeds meer een vaste waarde in het straatbeeld en reizigers willen vooral kwaliteit wanneer ze lange reizen afleggen. Het zitcomfort, beenruimte en rijgedrag spelen daarbij een uiterst belangrijke rol. We zien daar een stijgende tendens in en vermoeden dat dit zo zal blijven duren.” Ook voorzitter Redgy Deschacht is tevreden over de afgelopen editie. Naast een goede organisatie liep ook dit jaar weer op wieltjes en blikt hij tevreden terug op de voorbije vijf dagen.

De bloemenronde werd voortgeduwd door van muzikanten. Op de foto herkennen we v.l.n.r. Rogier, Marcel, Luc, Jan, Eric en Jan.
De bloemenronde werd voortgeduwd door van muzikanten. Op de foto herkennen we v.l.n.r. Rogier, Marcel, Luc, Jan, Eric en Jan.© TV

Dat het evenement ook heel wat teweeg gebracht heeft voor de stad Kortrijk is duidelijk. Naast een aantal structurele files verbonden aan het evenement blikken vooral horeca en hoteluitbaters tevreden terug. In café Hermana op de Vlasmarkt, dat nog maar enkele weken open is, spreken ze van een stijging in cliënteel. Vooral buitenlanders zochten af en toe de rust op vlak buiten de beurs. Dat het uitzonderlijke buitendecor en felgekleurde gevel van het etablissement daar een extra rol in speelden, ontkennen de nieuwe uitbaters niet.

https://www.youtube.com/watch?v=FlJwdUBY28g

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier