VIDEO Broers uit Waregem verlichten hele wijk met hun kerstversiering

Tom Van Houtte

De broers Morjean lusten wel pap van kerstsfeer. Jaarlijks trekken ze twee volle dagen uit om hun voortuintje en het interieur van hun huis te versieren met vooral meters lichtjes.

Het hoeft geen witte kerst te zijn om mensen in deze periode van het jaar met verwondering te doen stilstaan bij het huis van de twee veertigers in de Torenlaan in de wijk Torenhof in Waregem. “Veel kinderen uit de buurt vragen bijna altijd aan hun ouders op hier te mogen passeren op weg naar school. Als ik boven aan de computer zit en ik kijk door het raam, zie ik geregeld autobestuurders vertagen om een kijkje te nemen”, vertelde Joost twee jaar geleden in Het Wekelijks Nieuws Waregem. Net als zijn broer staat hij bekend als een fervente Zulte Waregemsupporter.

De Morjeans twee jaar geleden bij hun kerstversiering.
De Morjeans twee jaar geleden bij hun kerstversiering.© Foto a-HDV

“Elk jaar komt er iets bij”

Voor Tom Morjean is de vele kerstdecoratie een uit de hand gelopen hobby. “Ik heb altijd graag lichtjes gezien. Het begon enkele jaren geleden met een lichtgordijn aan onze voorgevel, een kerstster aan de binnenkant van het kamerraam op de bovenverdieping en lichtjes in een buxus. Er komt elk jaar iets bij. Ik laat me inspireren door de kerstversiering aan andere huizen en door het aanbod in een aantal winkels. Voor nieuwigheden in de woonkamer ga ik graag naar een bekende speciaalzaak op De Meir in Antwerpen. We trekken twee dagen uit om alle versiering aan te brengen.”

Om de energiefactuur toch enigszins binnen de perken te houden, gebruikt het broederpaar vooral ledverlichting.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier