VIDEO: Autosport lokt fans naar Leie Center Kortrijk

Yvette Fontaine en Nicole Sol, die als eerste dames wonnen op Francorchamps.
Redactie KW

Zaterdag opende in en om de gebouwen van het Leie Center een racingshow en fototentoonstelling. De eerste dag bleek al snel een schot in de roos met honderden bezoekers. De integrale opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds.

De organisatie is van Racing Media Group vzw. Zij tonen een selectie van 50 foto’s rond autosport: rally, rallycross en autocross. “Deze foto’s – geprint op een dibond van 60 bij 40 centimeter – kunnen door iedereen gekocht worden voor 29 euro. De winkelprijs is ongeveer 45 euro. De opbrengst gaat integraal naar het Kinderkankerfonds“, duidt Geert Louagie van Racing Media Group. Voor de racingshow kreeg het team tientallen originele competitievoertuigen uit alle klassen van de autosport samen. “Er zitten echte pareltjes tussen”, verklapt Geert.

Yvette Fontaine en Nicole Sol bij hun zege in 1966.
Yvette Fontaine en Nicole Sol bij hun zege in 1966.

Opgemerkte gasten waren Yvette Fontaine, de snelste vrouw van België, en Nicole Sol. Zij waren in 1966 de eerste dames ooit die in Francorchamps wonnen. Ook de Alfa Romeo Giulia van toen werd tentoongesteld. Als extraatje werd een remake gemaakt van de foto met Yvette en Nicole. “Het is een hele eer om hier uitgenodigd te zijn. Het is redelijk emotioneel om deze prestatie nog eens in het daglicht te zetten en een nieuwe foto te maken”, zeggen Yvette (71) en Nicole (84), die nog elke dag aan sport doet.

Verder zijn er 2 racesimulators om de liefhebbers hun rijkunsten te laten beoefenen. Verscheidene bekende autosportbeoefenaars komen handtekeningen plaatsen en op 2 plaatsen worden er continu films over de autosport vertoond. Op de parkings is een volledig rallydorp ingericht met een 20-tal wagens en servicetenten van een echte rally. De tentoonstelling en racingshow is zondag open van 10 tot 19 uur. Een steunkaart kost 5 euro, tombola inbegrepen.

(PVH – video TV)

https://www.youtube.com/watch?v=YCqdcYihuUQ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier