VIDEO: Afscheid van pastoor Luk Brutin brengt Zwevezele aan het wenen

Redactie KW

Pastoor Luk Brutin moet zijn gemeente verlaten, hij werd op non-actief gezet door het bisdom. Zondag werd afscheid genomen tijdens een bijzondere bijeenkomst.

Heel wat mensen kwamen af naar het afscheidsmoment in het Cultureel Centrum De Wissel. Er werd samen getafeld met koffie en taart. Tussendoor werden er beelden geprojecteerd waarbij alle mooie en onvergetelijke momenten met de priester naar boven werden gehaald. Zanger Gregory verzorgde het muzikaal optreden. Heel wat mensen hadden het moeilijk. Ze zullen hun priester missen, dat werd overduidelijk.

Deze bijeenkomst is een afscheid en een feest

De priester sprak volgende woorden uit: “Deze bijeenkomst is voor mij een afscheidsfeest. Het is een afscheid en het is een feest. Een feest omdat jullie van mij houden en een feest omdat ik van jullie hou. Het is een feest omdat we samen zijn. Het is een feest omdat wij samen een vruchtbare parochie hadden. De goede herinneringen blijven bewaard. Een lach komt aan bod maar ook een traan. Het is een triest afscheid. De banden zullen vanaf morgen losser worden. We worden van elkaar afgescheurd, niet omdat wij het willen, maar omdat het moet. Afscheid nemen doet pijn. Ik wens jullie het allerbeste toe en blijf oog hebben voor de zwakken en de zieken.”

Heel wat mensen kregen tranen in hun ogen en bij sommige rolden de tranen over hun wangen. Er waren heel wat kankerpatiënten aanwezig en zij zullen hun steun en toeverlaat enorm missen. De reacties waren dan ook: “Het is een schande wat er gebeurd is. Dit had niet mogen gebeuren. Wij willen onze priester terug, ons luisterend oor is verdwenen.”

Wij willen onze priester terug, ons luisterend oor is verdwenen

Bisschop Lode Aerts wil zijn beslissing niet herzien. Vandaar dat de priester nu in beroep gaat bij het Vaticaan. Luk Brutin blijft voorlopig wel priester en mag diensten verzorgen in alle kerken, maar in Zwevezele mag dit niet meer.

https://www.youtube.com/watch?v=Z2pVDJg0vQs

(NS – foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier