VIDEO Afbraak van beurshal in Brugge is begonnen

02/06/17 om 09:55 - Bijgewerkt om 15:29

Een indrukwekkende sloopkraan heeft vrijdagochtend de eerste hap uit de oude beurshal in Brugge gehaald. Zonder onvoorziene omstandigheden moet op 15 juli alles afgewerkt zijn.

VIDEO Afbraak van beurshal in Brugge is begonnen

© Benny Proot

Het stadsbestuur plant een stadsvernieuwingsproject op de locatie van de huidige beurshal. Het is de bedoeling om er een nieuw en eigentijds beurs- en congresgebouw te realiseren, omringd door een aantrekkelijke omgevingsaanleg. Het doel is om met deze nieuwe infrastructuur een antwoord te bieden op de vele vragen vanuit de beurssector enerzijds en de meeting- en congressector anderzijds.

VIDEO Afbraak van beurshal in Brugge is begonnen

© JVM

De werken omvatten drie fasen. Van 2 juni tot 23 is er de sloopfase van de bovengrondse constructie. De funderingen blijven behouden, zodat de aannemer geen grote graafwerken moet uitvoeren. Van 12 juni tot 16 juni is er dan het archeologisch onderzoek. De sloopfase en het archeologisch onderzoek vinden gedeeltelijk samen plaats, elk aan een andere kant van de werkenzone. Van 19 juni tot 15 juli volgt dan de afwerkingsfase tot het asfaltplein.

(MDW/JVM/FP)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!