VIDEO: 2 Guys 10 Cups wint Iepers beerpongtornooi

Redactie KW

Guillaume, Maxim en Klaas mogen zich Iepers beerpongkampioen noemen na winst op het beerpongtornooi van zaterdagavond in De Klepper. De organisatie is tevreden over het verloop van de avond en ook de deelnemers waren laaiend enthousiast.

Zaterdagavond vormde De Klepper in Ieper het decor voor het eerste tornooi van Beerpongclub Ieper, 32 teams streden voor de felbegeerde beker. Bij beerpong, een spel dat uit Amerika komt en populair is bij jongeren, moet je een pingpongballetje in een met bier gevulde beker van de tegenstander gooien.

Vooraf kondigde er zich een strijd aan tussen Beerkong en 2 Guys 10 Cups. Maar Beerkong (Julien Candaele, Romaric Capoen en Michiel Van Bruwaene) verloor al in de achtste finales van Peaky Focking Blinders (Pieterjan Cruyt, Midas Debruyne en Arthur Monteyne). De ontgoocheling droop ervan af bij Beerkong, dat vaker deelneemt aan tornooien en in De Klepper voor de winst ging.

In een zinderende finale haalde 2 Guys 10 Cups (Guillaume Dekeyser, Maxim Dumortier en Klaas Six) het van De Stijlmakers’ (Jef Monballieu en Floris Verhalle). Het werd 10-9. De bronzen plak was voor Pandabier, de ploeg van Jonathan Bisschop en Maxime Vanhoorneweder. Er was ook een amusementsprijs voor het team van Jakob ‘Jackie’ Desodt , Simon ‘Simtje’ Maerten en Lucas ‘Lucsje’ Verbeke. Zij kozen voor een retro-outfit.

VIDEO: 2 Guys 10 Cups wint Iepers beerpongtornooi

De organisatie blikt tevreden terug op het evenement. “Wat een spannend tornooi! Vooraf hadden we een beetje stress dat alles goed zou verlopen. Maar alles liep op wieltjes en we willen dit zeker nog eens organiseren”, klinkt het bij organisatoren Davy Callens en Reinout Vanroose van Beerpongclub Ieper.

(AP – foto’s/video AP)

Meer reacties vrijdag in Het Wekelijks Nieuws Westhoek.

https://www.youtube.com/watch?v=0kaPS4JV8JU

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier