Vichtse scholen zamelen maar liefst 412.000 doppen in

De pancarte met daarop het ingezamelde aantal dopjes wordt overhandigd aan Elise en haar mama Stéphanie. Vlnr: Filip Van Wijnsberghe, Dirk Vandamme, Stefanie De Witte, Veronique Coppens, Sabrina Vande Moortele, Winnie Beerlaer, Corine Vermoere, Tine Temmerman (directeur), Veerle Veys, Schepen Koen Tack, Elise Cornelissens en Elise. (Foto XC)
Redactie KW

De dorpsscholen VBS De Ranke en de gemeenteschool De Beukennoot zamelden maar liefst een ton flessendoppen in. Onder het goedkeurend oog van schepen van Onderwijs Koen Tack werd er een grote pancarte aan Stéphanie Cornelissens overhandigd, die een rolstoelfiets voor haar dochter Elise wil kopen.

“We zamelen al sinds oktober vorig jaar dopjes in om een rolstoelfiets voor onze dochter te kopen”, zegt Stéphanie Cornelissens (29) uit Wevelgem. Stéphanie is de mama van de vierjarige Elise, zij zit in een rolstoel nadat er complicaties volgden na een ingrijpende operatie. De zus van een collega van haar man zetelt in de ouderraad en daar opperde ze het idee dat de scholen zouden kunnen mee helpen inzamelen.

“De ouderraad maakte er een uitdaging van”, vertelt Tine Temmerman, directeur van VBS De Ranke. “Elke klas moest 15 kg aan dopjes inzamelen, daar tegenover stond er natuurlijk een beloning. Zo hebben de kinderen kunnen genieten van een dag vol spel en plezier.”

Twaalf ton dopjes

In totaal zamelden de kinderen meer in dan verwacht, namelijk 1.000 kilo aan dopjes. De doppen worden geleverd aan een recyclagebedrijf ,dat in ruil een bedrag schenkt. “Zo’n fiets kost 9.000 euro, in dopjes wordt dat 40 ton. Dankzij de bijdrage van de scholen hebben we nu twaalf ton wat de kost al heel wat drukt”, vertelt mama Stéphanie.

De familie zou de fiets gebruiken om Elise naar school te voeren, maar ook om eens door Wevelgem en omstreken te fietsen. “Nu moeten we haar altijd met de auto voeren. Als we eens met de fiets gaan dan kan haar rolstoel niet mee. We zijn dus heel blij dat de scholen zo’n initiatief voor ons nemen”, vult Stéphanie aan. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier