Veurns 11 julifeest kreegt nieuw kleedje aangemeten

Het bestuur en organisatoren van het 11 julifeest, met Geert Brondeel, Dirk Kesteloot, Lutgart De Vriese, Gaby Vandromme, Herman Jacobs en René Essel. © JT
Redactie KW

Na 14 jaar onderbreking hebben de Vlaamse volksbeweging en het Davidsfonds van Veurne de handen in elkaar geslagen om opnieuw een écht Vlaams Volksfeest te organiseren.

De Vlaamse Feestdag wordt gevierd op zondag 10 juli in de Zaal Zonnebloem. Het programma start omstreeks 11.30 uur met een aperitief aangeboden door het Elfjulicomité. Er is nadien een gelegenheidstoespraak door Jean-Pierre Rondas, intellectuele woordvoerder van de actuele Vlaamse Beweging. Vanaf 13 uur kan men er terecht voor een Veurns landelijk buffet opgevrolijkt door het bekend muzikaal duo ‘Astrid en Sofie’.

In de namiddag wordt er samen gezongen. Het wordt een bloemlezing uit een schat aan Nederlandstalige liedjes, geanimeerd en begeleid door Bart Verhelle en Arnold Sercu. Om 17 uur wordt het feest afgesloten met het zingen van de Vlaamse Leeuw.

Wie bij het Vlaamse feest in Veurne wil zijn, kan inschrijven via herman.j@telenet.be, via het gsm-nummer 0473 87 71 10 of 058 62 42 55. Voor 25 euro krijg je aperitief, maaltijd, liederenboekje en optredens aangeboden.

Tafels reserveren is mogelijk vanaf 4 personen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier