Veurne lanceert online tool om begraafplaats van overledene terug te vinden

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De stad digitaliseerde alle grafmonumenten en plaatste die online via de website van de stad, zodat de laatste rustplaats van iemand eenvoudig terug te vinden is.

“Een grafmonument of zerk zoeken tussen de honderden graven, kan best moeilijk zijn”, meent Peter Roose, burgemeester van Veurne. Via de nieuwe online tool zal je via de naam, geboortedatum of overlijdensdatum meteen op de juiste plek terechtkomen. Als zoekresultaat in de online toepassing krijg je de gegevens over de overledene, de ligging van het graf of plaats van de strooiweide. In een latere fase zal ook een foto van het grafmonument te zien zijn.

Burgemeester Peter Roose is tevreden dat aan de vooravond van Allerheiligen deze nieuwe digitale zoekmachine kan gelanceerd worden. De stad Veurne telt negen begraafplaatsen en méér dan 5.500 rustplaatsen. De applicatie zal regelmatig geactualiseerd worden. “Tenslotte zal de digitale ontsluiting volledig zijn, wanneer in samenwerking met de vzw Familiekunde Westkust ook de beschikbare doodsprentjes gekoppeld worden aan het systeem”, oppert burgemeester Roose. “De stad en de vzw beschikken immers over een immense collectie die minstens 85 procent van alle Veurnse overledenen bestrijkt.”

De online tool vindt u hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier