Veurne hoopt eind dit jaar al met bouw van nieuwe sporthal te kunnen starten

Een blik op de toekomstige nieuwe sporthal van Veurne. © Evolta, engineers and architects
Redactie KW

Eind dit jaar moet aan de bouwwerken begonnen kunnen worden, schat sportschepen Pascal Sticker.

De sporthal nabij het Sportpark bestaat uit twee grote sportzalen. Die worden met elkaar verbonden door een middenbeuk, met daarin 10 kleedkamers met douches. De ene sportzaal is 34 bij 47 meter groot, de andere 26 bij 47 meter. De sportdienst verhuist naar een kantoorruimte op het gelijkvloers,waar er ook een vergaderruimte komt. Op de eerste verdieping wordt een zaal voor gevechtssporten ingericht. Vanop twee vaste tribunes zal de toeschouwer in de beide zalen kunnen kijken. Er komt ook een ruime cafetaria, die afgesloten kan worden via een mobiele wand.

“Bedoeling is om de bestaande clubs te herhuisvesten en uiteraard ook om nieuwe sportclubs voor binnensporten aan te trekken“, weet schepen Pascal Sticker. “Ook de individuele sporter moet aan bod kunnen komen. Ongetwijfeld zal het aanbod aan sporten fel uitgebreid kunnen worden. Ik denk hierbij aan badminton, tennis, volleybal, netbal, basket, handbal, mini- en zaalvoetbal, noem maar op.”

De eerste steenlegging is voorzien voor rond de jaarwisseling. Er zal naar schatting 285 werkdagen gebouwd worden, waardoor er in het beste geval geopend kan worden bij het begin van het indoorsportseizoen in september 2017. Het totale project werd door het studiebureau geraamd op 6,42 miljoen euro. In een eerdere fase werden al een ruime parking, een Finse looppiste en een kunstgrasveld met verlichting en kleedkamers aangelegd.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier