Verwarde man sluit zich in Oostende op in appartement vol steekwapens

Redactie KW

De politie heeft donderdagmorgen succesvol een 53-jarige Oostendenaar overmeesterd die zich had opgesloten in zijn appartement vol steekwapens in de Schipperstraat. De man had even daarvoor werkmannen in de straat bekogeld met zijn inboedel.

Het waren werknemers van Eandis die de politie rond 10 uur verwittigden. Ze voerden nutswerken uit in de Schipperstraat, maar dat zinde een van de bewoners in de straat niet. De man begon met water te gooien en daarna zelfs met servies uit zijn keuken. Uit de observaties bleek dat de man over een heel arsenaal slag- en steekwapens beschikte, waaronder gevechtsbijlen. Even was er sprake dat er mogelijk ook een vuurwapen in het appartement lag, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen.

Omdat de man nog steeds alle medewerking weigerde en mogelijk een gevaar vormde, besloot de politie binnen te vallen. De verdachte werd overmeesterd en bestuurlijk opgesloten. Hij is geen onbekende voor de politie. In het ziekenhuis volgde een evaluatie van zijn psychische toestand. Mogelijk zal de man gecolloqueerd worden. De Nieuwstraat en de Schipperstraat werden om 11.45 uur opnieuw vrij gegeven.

(DJ – Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier