Vertelavonden over reuzen en feeën in Roeselare

Vertelavond voor kinderen met Dirk Lievens, Romain Decommere en bakker Giovanni (met kinderen). (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

De kunst of de oeroude gewoonte van vertellen, we dreigen ze kwijt te raken. Daar wil de vertelavond van VTB-Roeselare op 22 oktober iets aan doen.

“De vertelcultuur dreigt verloren te gaan”, vertelt Dirk Lievens. “En we moeten een inspanning doen om die te redden of te stimuleren. We zoeken dus mensen die voor kinderen en/of volwassenen verhalen kunnen en willen vertellen. Verhaaltjes die maximum tien minuutjes duren en dat voor kinderen en (volwassen) sympathisanten die je aanmoedigen en niet afkraken en dat simpelweg omdat vertellen plezant is en omdat sommige mensen maar al te graag met hun vertelling in de verhaalstoel willen gaan zitten.”

“We hebben van die verdwijnende vertelcultuur een doelstelling gemaakt. We willen die herstellen en stimuleren. Daarom organiseren we naast deze vertelavond die over een reus, een fee of een elfje gaat, passend in deze halloweentijd, ook een vertelcursus. De vertelavond van 22 oktober wordt netjes ingekleed met een hapje en een drankje verzorgd door bakker Giovanni Delbecke uit de Rumbeeksesteenweg.”

Vertelavond op zaterdag 22 oktober om 19 uur in Rode Zaal OCAR. Hapje en drankje 12 euro, 10 voor VTB-leden, kinderen 0-6 2 euro en kinderen 6-12 4 euro. Vertellers Romain Decommere, Monique Vanhee, Bart Depestel en Dirk Lievens trekken de avond op gang.

(BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier