Vertederend: verdwenen kater Musti is na meer dan twee jaar plotseling weer thuis

Britt en Brecht en hun moeder Natasja zijn dolblij dat Musti terug is. (Foto AP)
Redactie KW

Het gezin Wicke-De Moor in Ieper heeft na niet minder dan twee en een half jaar de 19-jarige (!) kater Musti eindelijk teruggevonden.

In maart 2013 verdween de roodharige kater Musti. “Normaal liep Musti nooit ver weg van huis”, zegt Brecht Wycke. “Maar plots zagen we hem enkele dagen niet. We verspreidden meer dan 400 flyers. Wekenlang gingen we op zoek. Op Facebook deden we tal van oproepen. Soms belden ze ons dat ze onze kat hadden gezien. Maar het was nooit Musti.”

Tot 2 oktober, toen er een foto verscheen van een roodharige kater op de Facebookpagina van het Ieperse asiel. “Mijn moeder wist het meteen: dat is hem. Eind september was hij aangetroffen in Elverdinge en werd hij naar het asiel gebracht, nadat hij dus twee en een half jaar spoorloos was geweest. Het was moeilijk om onze tranen te bedwingen. Nu is hij enkele dagen terug in zijn vertrouwde nest en hij herkent zijn favoriete plekjes nog. Jammer genoeg is hij doof en is zijn gebit niet langer intact. Maar hij kan nog altijd goed zien en eten,” besluit Brecht.

(AP)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier