Verrassende blik achter de schermen van centrum Duinhelm in Stene

Tijdens de Dag van de Zorg waren er voortdurend rondleidingen in de gebouwen van Duinhelm. Op de foto enkele personaliteiten in de vernieuwde zaal De Mare. © BVO
Redactie KW

Het centrum Duinhelm voor mensen met een (voornamelijk) mentale beperking in Stene zette zondag de deuren open.

Zowel Compagnie De Stuiver als de site De Rietmus verwelkomden geïnteresseerde bezoekers tijdens de Dag van de Zorg. De locaties liggen in Stene (Oostende). “Duinhelm neemt vandaag voor het eerst deel aan de Dag van de Zorg”, zegt Pieter Carbon namens de organisatie.

Duinhelm biedt ondersteuning op vlak van onder andere de wonen, werken en vrije tijd. Duinhelm heeft afdelingen in of linken met onder andere Gistel, Oudenburg en De Haan. In de buurt van de molen in het centrum van Oudenburg komt er op termijn een dagcentrum van Duinhelm, hoewel het wachten is op het akkoord van het Agentschap Onroerend Erfgoed. Ook de sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel en het gemeentebestuur steunen dit initiatief. In Oostende komen er studio’s voor Duinhelm in de verkaveling Baanhof en ook langs de nog te realiseren verkaveling aan de Zilverlaan houdt Duinhelm de vinger aan de pols”, aldus nog Pieter Carbon.

In Compagnie De Stuiver treffen we Isabelle Geerts aan. Deze enthousiaste dame is aan het werk in semi-industrieel atelier, waar de cliënten taken uitvoeren in opdracht van bedrijven. “Ik stel sleutelhangers samen. Met een speciale machine is het leuk om logo’s van auto’s uit te ponsen uit de papierstrook. De labels worden daarna bevestigt op de sleutelhanger, waarna een andere machine de sleutelhanger dicht maakt. Het afgewerkte product is heel mooi en is iets wat iedereen kan gebruiken”, aldus nog Isabelle Geerts.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier