Verrassend weerzien voor oud-klasgenoten in Lampernisse

Redactie KW

Zondag 23 februari kwamen maar liefst vierenvijftig klasgenoten samen die tussen 1945 en 1952 geboren zijn, en in het dorp naar school gingen. Voor iedereen was het, na vele jaren, een blij en verrassend weerzien.

Tijdens het aperitief gaf Niek De Roo, de huidige eigenaar van de school, er de ex-scholieren een rondleiding en toelichting over wat er met de school gebeurd is na de sluiting in 1975. Regine Demeyer uit Leke, die van 1965 tot de sluiting les gaf in de lagere klas, gaf uitleg over haar periode als juf. Na het aperitief volgde een maaltijd in feestzaal Zannekin en werden massaal veel jeugdherinnering terug boven gehaald. “In het begin was het voor iedereen verwonderd kijken. Voor velen was het immers zestig jaar geleden dat ze nog in de school waren en hun klasgenoten zagen. Het was dan ook bijzonder moeilijk om iedereen welkom te heten en een korte speech te houden. Iedereen had gewoon veel te veel te vertellen, waardoor het er veel te luid aan toe ging”, verklaart initiatiefnemer Freddy Mees.

Genodigden

Alle uit te nodigen mensen bereiken, bleek een grote zoektocht te zijn die veel tijd en moeite koste. “Gelukkig viel beetje bij beetje de puzzel toch in elkaar en konden we vierenzeventig mensen uitnodigen. Daarvan zijn er twintig niet gekomen. En dat is absoluut niet veel als je weet dat er ondertussen al mensen ver van hier wonen, zoals in de Provence, of dat er waren die wegens ziekte niet konden komen”, legt Freddy Mees uit. Opmerkelijk is ook dat schoolhoofd Cecile Vanheste, die van 1958 tot 1964 de kleuters onder haar hoede nam, op de uitnodiging was ingegaan. Samen met haar echtgenoot was ze met plezier van Zellik naar Lampernisse afgezakt. Gabby Mahieu, die Cecile vooraf ging, kon dan weer jammer genoeg niet aanwezig zijn, wegens de verjaardag van haar zoon.

(EDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier