Verontwaardiging na verwerpelijke mail van FC Gullegem

Redactie KW

Enkele ouders uit Wevelgem konden hun ogen niet geloven wanneer ze een mail met een verwerpelijke boodschap kregen van FC Gullegem.

“Je kind voetbalt slecht en kies beter voor een andere club, of zelfs een andere sport”, klonk het in de bewuste mail. Enkele ouders zijn met die mail verontwaardigd naar het gemeentebestuur gestapt, weet Radio 2 West-Vlaanderen.

“We zijn daar enorm van geschrokken. Kinderen van nauwelijks 6 jaar oud die zo’n harde boodschap te horen krijgen, dat kan écht niet door de beugel”, aldus burgemeester Jan Seynhaeve. “Op die manier ga je niet om met ouders en hun kinderen. Het laatste woord is hierover nog niet gezegd.”

Seynhaeve wijst VC Gullegem er ook op dat ouders honderden euro’s per jaar investeren in het jeugdvoetbal. Ook de gemeente Wevelgem trekt een aanzienlijke som geld uit voor zijn sportclubs. “Er moet een debat komen met onze sportclubs, dat is duidelijk. We zijn als gemeente eventueel bereid om verder zwaar te investeren in sport, maar de clubs moeten even goed bereid zijn om jonge kinderen alle kansen te geven en niét uit te sluiten. Onze boodschap is duidelijk, denk ik”, klinkt het nog.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier