Veronique Hoste wint de Roeselaarse Persprijs

Veronique Hoste is de drijvende kracht achter vzw De Mantel, de organisatie viert dit jaar de 20ste verjaardag. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Veronique Hoste van vzw De Mantel is dit jaar de winnaar van de Roeselaarse Persprijs, ze kreeg haar prijs bij de opening van de Batjes.

Veronique Hoste is de coördinator van vzw De Mantel, een organisatie die zich inzet voor palliatieve thuiszorg én voor het uitbouwen van een palliatief netwerk in de regio. Dit jaar vieren ze hun twintigste verjaardag. “Voor ons is het vooral belangrijk dat we de laatste levensfase van palliatieve patiënten zo kwalitatief mogelijk kunnen maken”, vertelt Veronique, die duidelijk in de wolken was met de prijs.

De Persprijs is een organisatie van de Roeselaarse Perskring en is bedoeld om iemand die zich het afgelopen jaar verdienstelijk heeft gemaakt te belonen. De andere twee kandidaten waren Luc Glorieux en Matthijs Samyn. Luc is de grote man achter de Albert I-tentoonstellingen in het kasteel van Rumbeke, Matthijs zet zich in als ontwikkelingshelper. Zo trok hij onlangs voor een maand naar Sierra Leone om er ebolapatiënten te helpen.

Opening Batjes

Veronique ontving als prijs een foto van Marc Wallican met daarop een typisch Roeselaars beeld. De uitreiking van de Persprijs is meteen ook de officiële opening van de Batjes, het koopfestijn bij uitstek in de Rodenbachstad. Nog de hele vrijdagavond kun je op de Grote Markt terecht voor ‘t Vat van Rodenbach. Verspreid over het weekend is er nog heel wat animatie met een afsluitend vuurwerk op maandag als apotheose.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier