Verongelukte twintiger uit Wijtschate krijgt eerbetoon tijdens Europa League-duel van Anderlecht

© BELGA
Redactie KW

Jorn Bertier (20) uit Wijtschate, die maandagavond het leven liet bij een dramatisch verkeersongeval in Voormezele, wordt vanavond postuum herdacht tijdens de wedstrijd van Sporting Anderlecht tegen Mainz in de Europa League.

Op vraag van Cédric Vanhove uit Ploegsteert, één van Jorns paars-witte vrienden, willen de supporters van RSC Anderlecht hem eren. Ze doen dat door te applaudisseren tijdens de tiende minuut. Jorns rugnummer bij GS Voormezele was immers ook 10. “Jorn heeft wel eens verteld dat hij ervan droomde om ooit eens zijn naam te zien op het scorebord van Anderlecht”, zegt vader Frank. “Dat er nu die oproep is om hem te eren met een applaus, betekent enorm veel voor ons.”

Op het Facebookprofiel staat trouwens ook nog dit beeld tussen de foto’s van Jorn: zij aan zij met Leander Dendoncker, afkomstig uit Passendale en bij Anderlecht al op jonge leeftijd doorgebroken. De foto dateert uit 2014. “Leuk je nog eens terug te zien en nog veel succes in je verdere carrière maat!”, schreef Jorn er toen bij. Dendoncker staat normaal gezien op het veld wanneer het applaus voor Jorn zal weerklinken.

Verongelukte twintiger uit Wijtschate krijgt eerbetoon tijdens Europa League-duel van Anderlecht

(PJB/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier