Vernieuwde Bulskamphoeve in provinciedomein Bergelen officieel geopend

09/09/16 om 20:37 - Bijgewerkt om 20:37

De hoeve bestaat uit een cafeteria, een dienstgebouw voor de provinciale groendienst en publiek sanitair.

Vernieuwde Bulskamphoeve in provinciedomein Bergelen officieel geopend

In aanwezigheid van heel wat genodigden waaronder provincieraadsleden en gemeenteraadsleden van Wevelgem werd de Buskamphoeve in provinciedomein Bergelen geopend.

"We zijn 'Preus lik fjirtig' op dit domein", vertelde burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) in zijn woord. "Toen de gemeente in de jaren '80 een put kochtte, werd er heel wat gefronst. Maar kijk, zoveel jaar later hebben we een recreatiedomein waar we echt trots op kunnen zijn."

"De provincie telt 18 provinciedomeinen, goed voor zo'n 2000 ha", gaf Guido Decorte, gedupteerde voor milieu, landschap en natuur mee, "Het provinciedomein Bergelen is zo'n 50 ha groot, en op wat kleinere werken na is alles eind 2017 af. De renovatie van de hoeve was een lang verhaal maar met een fantastisch resultaat. We moesten hiervoor samenwerken met het Agentschap Onroerend Erfgoed om de oorspronkelijke zo goed mogelijk in ere te herstellen, wat perfect gelukt is. We investeerden 2.170.000 euro hiervoor. Ik wil alle partners bedanken die dit verwezenlijkt hebben."

(TGM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!