Vernieuwde Bulskamphoeve in provinciedomein Bergelen officieel geopend

Redactie KW

De hoeve bestaat uit een cafeteria, een dienstgebouw voor de provinciale groendienst en publiek sanitair.

In aanwezigheid van heel wat genodigden waaronder provincieraadsleden en gemeenteraadsleden van Wevelgem werd de Buskamphoeve in provinciedomein Bergelen geopend.

“We zijn ‘Preus lik fjirtig’ op dit domein”, vertelde burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) in zijn woord. “Toen de gemeente in de jaren ’80 een put kochtte, werd er heel wat gefronst. Maar kijk, zoveel jaar later hebben we een recreatiedomein waar we echt trots op kunnen zijn.”

“De provincie telt 18 provinciedomeinen, goed voor zo’n 2000 ha”, gaf Guido Decorte, gedupteerde voor milieu, landschap en natuur mee, “Het provinciedomein Bergelen is zo’n 50 ha groot, en op wat kleinere werken na is alles eind 2017 af. De renovatie van de hoeve was een lang verhaal maar met een fantastisch resultaat. We moesten hiervoor samenwerken met het Agentschap Onroerend Erfgoed om de oorspronkelijke zo goed mogelijk in ere te herstellen, wat perfect gelukt is. We investeerden 2.170.000 euro hiervoor. Ik wil alle partners bedanken die dit verwezenlijkt hebben.”

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier