Vernieuwde bibliotheek in Zwevegem officieel geopend

Redactie KW

Zaterdagmorgen werd de vernieuwde bibliotheek in Zwevegem officieel geopend.

De bib is niet meer het muffe stille gebouw van weleer, maar nodigt eerder uit voor een ontmoeting. “Onze bibliotheek is hier nu bijna 20 jaar gevestigd”, zegt bibliothecaris Mia Allaert. “Er was daar niks verkeerd aan. Alleen de vloerbekleding had zijn tijd wel gehad. Omdat deze dus dringend aan vernieuwing toe was, leek het ons best om de bib in zijn geheel aan te passen aan de noden die zich nu stellen.”

Er werd dus een complete renovatie van de bibliotheek voorzien. Naast een likje verf aan de muren en nieuwe vloerbekleding werd ook indeling anders bekeken. “De boekenrekken staan nu inderdaad anders. Ook de leeszaal werd naar achteren gebracht. Bij mooi weer kunnen we zelfs de deuren openzetten en kan men gebruik maken van het terras om de krant of een boek te lezen”, aldus Allaert.

Volgens cultuurschepen Rollez is de bib nu eerder een ontmoetingsplaats geworden. “Door het installeren van de zelfuitleentoestellen kan het bibliotheekpersoneel zich nu meer vrijmaken om de mensen te helpen bij hun keuze van de boeken.” De renovatie van de bib kost zo’n 160.000 euro, waarvan de provincie er 25.000 voor haar rekening neemt.

(GV)