Vernieuwd stadhuis van Izegem opent de deuren

© Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Het stadhuis van Izegem steekt in een nagelnieuw kleedje. Deze ochtend opende het opnieuw de deuren.

De benedenverdieping van het stadhuis aan de Korenmarkt onderging op amper een maand tijd een grondige metamorfose. Op de gelijkvloerse verdieping vind je een nieuwe onthaalbalie, een uitgestrekte wachtruimte en zes nieuwe en functionele loketten. Ook de tweede en derde verdieping kregen een grondige facelift.

“We hadden een dubbel doel voor ogen”, legt burgemeester Bert Maertens (N-VA) uit. “De werkplek van onze mensen moest functioneler en aangenamer worden én we wilden het stadhuis klaarstomen om een nog meer klantgerichte dienstverlening te kunnen bieden.”

Vernieuwd stadhuis van Izegem opent de deuren
© Frank Meurisse

Het stadhuis van Izegem opende in 1997 de deuren en werd al die tijd nooit gerenoveerd. “Het was dus hoog tijd voor een opfrissing”, zegt Elisabeth Wiels, stafmedewerker en projectverantwoordelijke. “De werken gingen op 21 maart van start en werden netjes volgens schema afgerond.”

280.000 euro investering

Nog nieuw in het stadhuis is een kinderhoek bij de wachtruimte en functionele vergaderruimtes. “We hebben zo zuinig mogelijk gewerkt”, benadrukt Bert Maertens. “De vloer en het plafond lieten we onaangeroerd en we hebben ook verlichting en kasten gerecupereerd. Met een totaal kostenplaatje van 280.000 euro voor 1.400 vierkante meter oppervlakte zijn we erg ver geraakt.”

Annick Delbaere.
Annick Delbaere.© Frank Meurisse

Straks wordt ook de ingang van Pax Intrantibus aangepakt en het laatste hoofdstuk van de renovatie is de opknapbeurt van het binnenplein. Nu al worden de muren onder handen genomen en binnenkort volgt de heraanleg van het binnenplein.

Een van de eerste bezoekers van het vernieuwde stadhuis was Annick Delbaere, die recent naar de Wezestraat is verhuisd. “Ik ben aangenaam verrast”, zegt ze. “Ik wist zelfs niet dat het stadhuis gerenoveerd was, maar dit is echt impressionant. Je hebt niet het gevoel in een stadhuis rond te wandelen. Alles is erg ruim en functioneel. En wat minstens even belangrijk is: de service is top. Je voelt echt die persoonlijke aanpak.”

Vernieuwd stadhuis van Izegem opent de deuren
© Frank Meurisse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier