Vernieuwd speelplein op de Tuinwijk in Izegem in gebruik

Redactie KW

Op zondagmorgen 22 juni wordt het vernieuwde speelplein op de Tuinwijk in de Graaf de Montblanclaan officieel in gebruik genomen.

“Een hele opluchting voor de kinderen van de wijk, die er de hele vakantie onder de leiding van animatoren zullen kunnen spelen “, zegt Liesbeth Theunynck, verantwoordelijke voor de speelpleinwerking. “Vroeger was het speelplein op de Tuinwijk als het ware gesplitst in twee delen. Nu is er één geheel van gemaakt. Het nieuwe Chiroheem van de Chiromeisjes mag door de Jeugddienst gebruikt worden voor de speelpleinwerking. Vanaf volgend jaar zullen daar zelfs Chirokampen kunnen plaatsgrijpen. Stad plaatste heel wat nieuwe speeltoestellen op het speelplein. Zandtoestellen in zandbanken, een avontuurlijk parcours met kijktoren en klimtoren, klimtoestellen, een vogelnestschommel, een picknickplaats, hangmatten en een pad waarlangs de kinderen kunnen fietsen. De stadsdiensten zijn momenteel nog bezig met de afwerking van het speelplein, zodat het tegen de opening zo goed als af is.”

Zondag 30 juni wordt het speelplein op de Tuinwijk officieel geopend. “Vanaf 11 uur zijn de kinderen, hun ouders en de buren van de wijk uitgenodigd voor een drankje en kunnen ze ook een braadworst eten. Wie er wil bij zijn moet wel vooraf inschrijven via e-mail jeugddienst@izegem.be of via tel. 051 30 85 06.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 20 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier