Vermoedelijke drugdealers aangehouden die XTC leverden aan overleden minderjarige

30/04/14 om 17:06 - Bijgewerkt om 17:06

Bron: Kw

Dat laat het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge donderdagmiddag weten.

Vermoedelijke drugdealers aangehouden die XTC leverden aan overleden minderjarige

Deze morgen heeft de onderzoeksrechter te Brugge twee personen aangehouden, zijnde een man van 26 jaar die ervan verdacht wordt de XTC-pillen te hebben geleverd die de dood hebben veroorzaakt bij Bjarn Dewulf, zaterdagnacht in dancing The Oh in Oostende. Ook de tussenpersoon (een man van 19 jaar) tussen voornoemde leverancier en het overleden slachtoffer is opgepakt. Beiden zijn van Brugge. Zij worden ervan verdacht XTC te hebben verschaft aan een minderjarige met de dood van het slachtoffer tot gevolg.

Autopsie

Eerder deze week was al gebleken dat de Wargemse wielrenner overleden is aan een overdosis XTC. Uit de autopsie is gebleken dat er geen geweldplegingen zijn op het lichaam. De resultaten van het toxicologisch onderzoek hebben uitgewezen dat er zich in het lichaam een dodelijke hoeveelheid drugs bevonden, met name MDMA, beter gekend onder de naam XTC. Er zijn tijdens het onderzoek pillen aangetroffen onder de vorm van een soort dominosteentjes, en dit blijken zeer gevaarlijke drugs te zijn met kennelijk hoge concentratie.

(FJA/mlt)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!