Vermiste chihuahua na een week teruggevonden in Sint-Eloois-Winkel

Redactie KW

Het hondje Gypsy verdween op kerstavond, 24 december, en werd op 1 januari teruggevonden, jankend in een gracht.

Op 24 december verdween Gypsy, de chihuahua van Ann Vansteenkiste, uit haar woning in de Koning Boudewijnlaan in Sint-Eloois-Winkel. Gypsy verdween toen ze door het poortje van de tuin de straat op rende, wat ze nog nooit gedaan had. Ann had geen flauw idee waar het beestje kon naartoe gelopen zijn en het hondje bleef dagenlang spoorloos.

Op woensdag 30 december werd, op initiatief van een vriendin, een speurtocht gehouden op zoek naar Gypsy. Na enkele uren keerde groep onverrichterzake terug. Gypsy werd niet gevonden. Maar op 1 januari kwam, om 23.30 uur, dan toch het verlossende telefoontje.

“We werden opgebeld dat er een hondje lag te janken, hier een beetje verder in een gracht van een boerderij en het bleek inderdaad Gypsy. Het was een nogal diepe gracht, maar het lukte ons toch om haar te bevrijden.”

Gypsy was erg vermagerd, in shock en een beetje verzwakt. Ze mankte ook een beetje, maar zag er voor de rest wel goed uit. Ann is natuurlijk heel gelukkig dat haar hondje terug thuis is.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier