Vermiste bejaarde uit Heestert dood teruggevonden in gracht

De buur legde een boeketje rode rozen op de vindplaats in de gracht. © RRZ
Redactie KW

De 95-jarige Jaak Verstraete, die na een wandeling woensdagavond niet terugkeerde naar wzc Marialove, is maandagmiddag omstreeks 12.30 uur dood teruggevonden in een diepe gracht aan Lindelos in Heestert.

Lindelos is een verbindingsweg tussen de Keiberg Heestert en de Vierkeerstraat in Heestert. Na de melding van deze verontruste verdwijning schakelde men alle mogelijke middelen in om de vermiste zo snel mogelijk terug te vinden. Grote delen van het kanaal Kortrijk-Bossuit werden met een sonarboot afgezocht, evenwel zonder resultaat.

Een boer die op een nabijgelegen akker met de tractor aan het werk was, ontdekte een lichaam in een diepe gracht toen hij naar huis reed. De man verwittigde de buren, die op hun beurt de hulpdiensten verwittigden. Politie, parket en brandweer kwamen ter plaatse en ondertussen kwam ook begrafenisondernemer Messiaen ter plaatse om het lichaam op te halen.

Schuldgevoel

De buren bevestigden dat kort na de verdwijning al enkele personen er passeerden om te zoeken. Of de vermiste toen al dan niet al op deze plaats lag, weten ze niet. Wel was er enig schuldgevoel bij deze buren omdat ze niet altijd thuis zijn en misschien het vermoeden rees dat hij eventueel aangebeld zou hebben voor hulp.

Toen de hulpdiensten vertrokken waren, legde de buur een boeketje rode rozen op de vindplaats. Met het vinden van het lichaam is er voor de familie nu zekerheid over hun familielid.

(RRZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier