Vermist tienerkoppel teruggevonden… onder bed van moeder in Koekelare

Febe en Thybeau waren bijna een week spoorloos. © Foto Facebook
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Febe (14) en Thybeau (16), de twee tieners uit Torhout en Brugge die sinds vorige dinsdag spoorloos waren, zijn terecht. De politie vond hen bij de moeder van de jongen in Koekelare.

Wim Declerck uit Assebroek (Brugge), de vader van Thybeau, is opgelucht. “Febe en Thybeau hebben blijkbaar zeven dagen ondergedoken bij zijn moeder op De Mokker, in Koekelare“, reageert hij. “Thybeau werd opgepakt en opgesloten in Veurne, Febe is terug bij haar mama in Torhout. Ik ben Sofie, de mama van Febe, trouwens enorm dankbaar. Zij heeft, samen met een groep vrienden, een klopjacht gehouden en is ze zo op het spoor gekomen. Ik ben heel content dat hij eindelijk terecht is, maar een week lang niet weten waar je zoon uithangt, is niet ideaal voor je gemoedsrust.”

Bij politiezone Polder kunnen ze bevestigen dat het tienerkoppel terecht is. “Onze mensen hebben hen inderdaad aangetroffen bij de mama van Thybeau in Koekelare”, zegt Peter Declerck. “Ze zaten daar verschanst onder het bed. Thybeau wordt inderdaad ondervraagd in Veurne, maar meer kan ik daar niet over kwijt.”

(TV-foto Facebook)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier