Verlaten intensieve zorg in Kortrijk decor voor trouwfoto’s

Pieter Tesse en Emma Glorieux lieten trouwfoto's nemen op intensieve zorg. © GF
Axel Vandenheede

Verpleegkundige Pieter Tesse verhuisde vorige week met de dienst intensieve zorg 2 van AZ Groeninge van de Loofstraat naar de Kennedylaan. Maar hij zorgde wel voor een speciale herinnering.

“Mijn vrouw Emma Glorieux en ik leerden elkaar daar kennen. Daarom namen we vorige vrijdag nog een aantal nieuwe trouwfoto’s op de dienst. Emma en ik trouwden in oktober 2013”, legt de Wevelgemse verpleegkundige (36) uit. “We lieten toen ook de nodige foto’s maken. Emma zei dan al dat ze graag wat foto’s had genomen op de dienst intensieve zorg in campus Loofstraat, maar dat kon niet. De dienst was operationeel.”

Stagebegeleider

Emma (28) had een goede reden om net de dienst intensieve zorg als locatie op haar verlanglijstje te zetten. Pieter: “We hebben elkaar daar leren kennen. Zij volgde de opleiding vroedkunde en moest een week op intensieve zorg meedraaien. Ik was haar stagebegeleider en van het een is het ander gekomen.” (lacht)

Verlaten intensieve zorg in Kortrijk decor voor trouwfoto's

“Dat Loofstraat gesloten zou worden, was al lang bekend. Maar Emma had haar idee om trouwfoto’s op intensieve zorg te nemen nog niet opgeborgen. We vroegen daarom toestemming aan de directie en die stemde daarmee in.”

Ook al zijn Pieter en Emma al ruim drieënhalf jaar getrouwd, hun trouwkleren pasten hen nog perfect. “Neen, we zijn niet op dieet moeten gaan”, aldus nog Pieter. “Dat was wel meegenomen, ja. Al was dat zeker niet vanzelfsprekend voor Emma: we hebben intussen twee kindjes. Babette is 2,5 jaar, Clara 5 maanden.”

Verlaten intensieve zorg in Kortrijk decor voor trouwfoto's

De trouwfoto’s zien er alvast superleuk uit. “De vriend van de zus van Emma was de fotograaf van dienst. Hij heeft dat goed gedaan. Vooraf hadden we wel een ideeënbord gemaakt, zodat de fotograaf wist welke foto’s we wilden”, besluit Pieter Tesse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier