Verkozen carnavalsprins Bredene Bolleke mag na rel niet op praalwagen staan

HDP Kurt Vansteenkiste, ondervoorzitter HDP Alain Lynneel en penningmeester HDP Stephan Ampe.
Redactie KW

De verkozen prins deed enkele uitspraken op sociale media en die komen hem nu duur te staan.

De recent verkozen Prins Bolleke kreeg donderdag een brief toegestuurd van het Hof der Prinsen uit Bredene naar aanleiding van zijn eerdere uitlatingen. De brief werd donderdag niet alleen via mail verstuurd, maar ook via een officiële brief met de post. Het Hof der Prinsen is totaal van slag en absoluut ‘not amused’ met de gang van zaken.

Beste Dirk alias Prins Bolleke 2016,

Naar aanleiding van de gebeurtenissen op de digitale media waar je ons, Hof der Prinsen Bredene , voor 3de keer in een slecht daglicht plaatste, hebben wij, HDP Bredene, besloten op het volgende te doen.

U hebt verleden jaar een contract ondertekend met onze reglementen en richtlijnen dit als kandidaat waar ik nu nog eens in kort een samenvatting zal geven wat er daar in staat.

* Wie zich als kandidaat voorstelt heeft als taak het carnaval in onze gemeente Bredene naar omhoog te helpen en niet andersom.

* De kandidaten moeten ten alle tijden respect opbrengen voor de regerende Prinsenpaar en het HOF DER PRINSEN en de prinsen in persoon, bij onregelmatigheden kan dit leiden tot schrapping kandidatuur.

Sommige van ons, HDP Bredene, lopen al meer dan 20 jaar mee in het carnaval en hebben goede contacten met de verenigingen uit de omstreken waar we trouwens een sterke band mee hebben opgebouwd en dit ook zo willen houden.

Maar dat jij deze nu in het belachelijke trekt en dit met je eigen woorden asociaal vriendjespolitiek, (verkiezingen in Oostende & Bredene en omstreken waarschijnlijk ook) openbaar bekritiseert, dit kan echt niet!!! Daarom gaan wij, HDP Bredene, ons volledig distantiëren van uw uitspraken want deze zijn volledig onterecht.

Ik lees ook dat de samenwerking met uw regerende Prinses en Jeugdprinses niet gaat en aangezien jullie samen op de praalwagen zullen staan hebben wij, HDP Bredene, besloten dat jij niet mee mag op onze praalwagen , dit om gezever en ruzie te vermijden.

Ook volgens onze vzw statuten, HDP Bredene, zijn er dingen gebeurd die niet door de beugel kunnen. Die puntjes kan je terug vinden op de databank van statuten vzw, onder onze vereniging, meer bepaald onder rubriek ontslag bij HDP Bredene.

Daarom hebben wij, HDP Bredene, besloten dat wij genoodzaakt zijn om jou te weigeren in HDP Bredene, dit na je regeringsjaar.

Wij, HDP Bredene, sturen deze brief eerst naar u. Dan kan jij uw aanvallen/uitspraken nog recht zetten op FB want de echte carnavalisten zijn niet te spreken over jouw manier van doen.

Hopelijk was ik u van dienst. Namens het bestuur van HDP Bredene.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier