Verkiezingen staan centraal voor burgemeester op nieuwjaarsreceptie in Zwevegem

Redactie KW

Hoewel de volgende gemeenteraadverkiezingen pas in 2018 plaatsvinden, werden die lelijk misbruikt in de speech van de burgemeester in Zwevegem.

Zondagmorgen werden alle Zwevegemnaars uitgenodigd naar de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur in het tenniscentrum. Heel wat inwoners gaven gevolg aan de oproep en tekenden present om te klinken op het nieuwe jaar.

Uiteraard was er ook ruimte voor de, onvermijdelijke, speeches. Burgemeester Doutreluingne maakte er meteen een onemanshow van en prees het huidig gemeentebestuur de hemel in. Hij kwam haast superlatieven tekort. Het werd meteen duidelijk dat de verkiezingen van 2018 dichter liggen dan men kan vermoeden.

Alsof dat niet genoeg was, riep hij nog de ‘Beir van Zwevegem’ op het podium. Voor hem wellicht de belangrijkste gebeurtenis van 2016, maar voor veel Zwevegemnaars een nobele onbekende. In 2016 was er ook nog de Kinderburgemeester in Moen, de nieuwe wijkburgemeester op de Kappaert en nog zoveel andere zaken in de gemeente. Voor de burgemeester dus niets belangrijker dan de ‘Beir van Zwevegem’.

Tijdens de receptie werden ook twee personen onwel. Het was even zoeken naar mensen van het Rode Kruis. Die waren er niet, wegens besparingen…

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier