Vergunde loods moet carnavalswagens naar Blankenberge lokken

Binnenkort wordt hier een nieuwe loods opgetrokken. © Google Maps
Redactie KW

Blankenberge heeft een stedenbouwkundige aanvraag goedgekeurd voor het bouwen van een loods met werkunits in de ambachtelijke zone. “De bouwheer wil er voorrang geven tot verhuring aan carnavalsverenigingen om er hun wagen te stallen”, klinkt het.

‘De Riethoek’ kent een quasi volledige bezetting, waardoor men een planologisch dossier opstartte voor het creëren van een nieuwe bedrijfszone ten westen van de Brugse Steenweg. Eén van de laatste vrije percelen in de industriezone heeft nu een vergunning op zak voor een nieuwe bestemming. De aanvraag heeft betrekking op een heden onbebouwd perceel, op de hoek van de Ambacht- en Schaapstraat.

“De site wordt momenteel gebruikt als stapelplaats voor diverse voertuigen en caravans. De ruimtelijke omgeving kenmerkt zich door de aanwezigheid van diverse ambachtelijke bedrijven en KMO’s gaande van vrij lage constructies met een plat dak naar hogere volumes tot twee bouwlagen met een hellend dak”, verduidelijkt burgemeester Patrick De Klerck (Open VLD).

Vergunde loods moet carnavalswagens naar Blankenberge lokken

In eerste instantie wordt het geheel ontruimd en bouwrijp gemaakt. Het gebouw zal worden ingericht in functie van zes individuele bergingen, elk voorzien van toegang met een sectionale poort. “De bouwheer is bereid om in de eerste plaats de carnavalsverenigingen de mogelijkheid te geven een unit per vereniging of aan een aantal verenigingen te verhuren. De verschillende deelruimtes lenen zich uitstekend tot het uitwerken van de carnavalswagens, zeker met de grote, hoge inkompoorten die zullen worden voorzien, en bijkomende bergingsfaciliteiten.”

Verschillende verenigingen zijn al enkele jaren op zoek naar een nieuwe stalplaats voor hun wagen. De huidige loods aan het NMBS-treinstation wordt binnenkort gesloopt in het kader van de vernieuwing van de site. Voor verenigingen die een loods huren, wordt een subsidie voorzien van het stadsbestuur. Dat subsidiereglement werd onlangs nog aangepast en het bedrag werd verhoogd. Wanneer de loods zal klaar zijn en wat de huurprijs zal bedragen, staat nog niet vast.

(JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier