Verdwijnt Koninklijke Villa in Oostende voor nieuwbouwproject ?

Redactie KW

De Koninklijke Villa wordt in 2017 een nieuwbouwproject met 52 appartementen. Althans, dat blijkt uit een brochure van Vastgoed Degroote. “Een misverstand”, reageert David Degroote. “Er werd een willekeurige sfeerfoto gebruikt.”


“Een investeringsresidentie met 52 appartementen en 40 garages, oplevering in juni 2017.” Zo staat er te lezen in de brochure van Vastgoed Degroote. Naast een foto van de Koninklijke Villa. Het lijkt alsof de villa straks plaats moet maken voor een nieuwbouwproject. Het voormalige vakantieverblijf van de Koninklijke familie opende pas drie jaar geleden de deuren als oncologisch revalidatiecentrum. Vandaag kunnen kankerpatiënten, of personen met een chronische ziekte of andere lichamelijke klachten in alle comfort in het gezondheidscentrum terug op adem komen. En dat zal ook in 2017 zo blijven. “Het gaat om een misverstand. Bij dit toekomstig project waren nog geen visualisaties beschikbaar. Daarom kozen we voor een typisch beeld van Oostende”, reageert David Degroote, die begrip toont voor de eventuele bezorgdheid.

Nooit de bedoeling

“Achteraf gezien kan dit inderdaad gevoelig liggen. Dit was nooit onze bedoeling. We hebben intussen al onze excuses aangeboden bij de directie van de Koninklijke Villa. Ook in De Haan hebben we met het tramstation een typisch beeld gekozen van de kustgemeente die uiteraard geen plaats maakt voor een nieuwbouw”, aldus nog David Degroote.

De folder was dokter Georges Casteur, destijds initiatiefnemer van het oncologisch revalidatiecentrum, niet ontgaan. “De naam en het doel van de Koninklijke Villa lijkt benadeeld. Het is alsof het project ‘oncologische revalidatie’ verlaten werd en vervangen door een immo-project”, zegt Casteur.

Verdwijnt Koninklijke Villa in Oostende voor nieuwbouwproject ?


De huidige directie zat eveneens verveeld met de brochure. “Er is toch ongerustheid ontstaan bij patiënten en personeel toen we het ‘nieuws’ vernamen”, zegt algemeen directeur Peter Osten. “We contacteerden meteen het stadsbestuur, maar daar viel men uit de lucht. De bouwpromotor excuseerde zich intussen, en was wat verrast door de commotie. Drie jaar na de opstart lijkt de keuze om een oncologisch revalidatiecentrum te realiseren de juiste te zijn. De ambulate zorg stijgt en we zitten met een gemiddelde bezetting van zestien residenties per nacht. Iedereen kan gerust zijn : onze activiteiten zullen ook in de toekomst zeker niet verminderen, integendeel”, aldus nog Peter Osten. (DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier