Verdwaalstickers voor kinderen op de Heksenstoet

Redactie KW

Op de sticker kan een gsm-nummer ingevuld worden, zodat kinderen die hun ouders uit het oog verliezen, snel weer teruggevonden kunnen worden.

De Heksenstoet lokt doorgaans zo’n 25.000 toeschouwers en bestaat er altijd een risico voor kinderen dat ze in de massa hun ouders niet meer terugvinden. De lokale politiezone ARRO zet daarom voor het eerst met dergelijke manifestatie een preventiestand op, op de koer van de gewezen Brouwerij Bayart pal naast het kloppend hart van de feestelijkheden.

Wie zorgeloos met kinderen wil genieten van het heksengebeuren met kinderen kan daar terecht om een gratis verdwaalsticker te bekomen. Die kan gekleefd worden op de trui van de kinderen. Als ouder moet je er enkel je gsm-nummer op vermelden. De naam van het kind zet je er beter niet op, zodat iemand die je kind niet kent het niet kan aanspreken met de voornaam. De stickers zullen ook te verkrijgen zijn aan de verschillende gratis parkings en aan de ingangen.

De politie waarschuwt ook voor gauwdieven en raadt aan de wagen goed af te sluiten en geen waardevolle voorwerpen achter te laten.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier