Verdediging van Kenny Terryn: "Oordeel niet te vlug"

10/11/16 om 19:02 - Bijgewerkt om 19:00

Op het assisenproces over de moord in Hooglede hebben de advocaten van de beschuldigde donderdagnamiddag de jury kort toegesproken. De verdediging is van mening dat Kenny Terryn (24) zijn vriendin Kimberley Courtens (20) op 12 september 2014 niet met voorbedachten rade van het leven beroofde.

Verdediging van Kenny Terryn: "Oordeel niet te vlug"

© BELGA

Van bij de start van het onderzoek wordt de beschuldigde verdedigd door meester Jelle Dejaegher. Op het assisenproces treedt ook meester Christian Vandenbogaerde op als advocaat van Kenny Terryn. "Wij zullen geen spelletjes spelen, geen theater of show verkopen. U zal dat misschien saai vinden, maar het zijn hier niet de Amerikaanse verkiezingen. Het gaat hier over een jongen die het leven ontneemt van een meisje dat smoorverliefd is op hem, en hij ook op haar", aldus meester Vandenbogaerde.

De verdediging liet nog niet te veel in haar kaarten kijken. Het is wel duidelijk dat de voorbedachtheid zal betwist worden. "Dat zal de vraag zijn. Is hier sprake van moord? Onze vraag is: oordeel niet te vlug. Wacht tot donderdag om te oordelen."

Verdediging van Kenny Terryn: "Oordeel niet te vlug"

© BELGA

De gezondheidstoestand van beschuldigde Kenny Terryn is volgens meester Vandenbogaerde cruciaal geweest binnen de relatie. "U zal zijn huisdokter zien, maar ook specialisten, een psychiater en een psycholoog. Dat heeft allemaal zijn belang. We zijn allemaal mensen van vlees en bloed, van beenderen en zenuwen." De dag voor de feiten wilde Kenny Terryn zich zelfs laten opnemen voor zijn psychische problemen. "Ze stonden al op de parking, maar Kimberley voelde zich niet lekker bij die opname. Van dat soort kleine dingen kan een mensenleven afhangen."

Maandagochtend gaat het proces echt van start. Dan zal voorzitter Boudewijn Desmet de beschuldigde verhoren. De uitspraak wordt ten vroegste donderdagavond 17 november verwacht. Kenny Terryn riskeert levenslange opsluiting.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!