Verdachte van poging doodslag uit Brugge staat nu ook terecht voor steek met briefopener

Redactie KW

Een 26-jarige Bruggeling moet zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden omdat hij met een briefopener in de hand van zijn broer stak. Na die eerste steekpartij escaleerde de ruzie tussen beide broers nog meer. Davy D. zat zelfs drie maanden in voorhechtenis voor poging tot doodslag.

Op 20 juli 2016 kwam het tot een hooglopende ruzie in de woning in Sint-Kruis bij Brugge. Tijdens dat conflict stak Davy D. een mes in de buik van zijn broer, die met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis werd gebracht. Uiteindelijk zat de verdachte voor die feiten tot 11 oktober in voorhechtenis. Hij kreeg van de raadkamer onder andere een contactverbod met zijn broer opgelegd.

Het was niet de eerste keer dat de situatie tussen de broers uit de hand liep. In februari 2015 hadden ze ruzie over de verwarming in hun woning. Die banale discussie ontaardde uiteindelijk in de steek met de briefopener. Voor dat feit moet Davy D. zich nu voor de strafrechter verantwoorden. Maar de zaak werd uitgesteld tot 9 maart, omdat de rechter de zaak liefst samen met de zaak van de poging doodslag wil behandelen.

“Reflecteren niet wie ik ben”

Op de zitting kreeg Davy D. donderdagochtend wel al het woord. “Die feiten reflecteren niet wie ik ben, maar mijn leven en dat van mijn moeder was in gevaar.” De rechter wil ook meer duidelijkheid over de psychische achtergrond van de beklaagde. Het rapport van de gerechtspsychiater bleef daarover vaag. “Ik heb die persoon maar een paar minuten gezien, hij stelde enkel oppervlakkige vragen”, zei Davy D.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier