Verdachte koffer in Roeselare bleek vals alarm

Redactie KW

In Roeselare is woensdagmiddag een verdachte koffer gevonden aan een ING-kantoor in de Torenstraat.

Woensdagnamiddag heeft een koffertje langs de Torenstraat in hartje Roeselare voor een enormez machtsontplooiing gezorgd. Daarbij kwam een ploeg van DOVO vanuit Brussel toegesneld.

Een buurtbewoner had omstreeks 9.30 uur een koffertje gevonden dat langs de gevel van een appartementsgebouw stond. Na enige tijd vond hij dat toch verdacht en verwittigde hij de politie. De politie ging meteen tot actie over en evacueerde alle buurtbewoners. Zo werden twee appartementsblokken en een bankkantoor volledig ontruimd. Iedereen werd overgebracht naar het parochiezaaltje langs de Chicoreistraat. Vier straten werden intussen volledig voor alle verkeer afgesloten. DOVO benaderde het koffetje met een robot.

Verdachte koffer in Roeselare bleek vals alarm

Intussen was de eigenaar van het koffertje opgedoken en die kwam met een ander verhaal. Hij stelde ‘s morgens vast dat er in zijn wagen, die op het De Coninckplein geparkeerd stond, was ingebroken. Een koffertje met gereedschap was bij die inbraak gestolen. Door het horen van de alarmerende berichten, stapte hij naar de politie gestapt.

Na één uur interventie werd het alarm opgeheven en mocht iedereen opnieuw naar huis.

(JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier